PREDNOSTI SOLARNIH LAMPI ZA VRT - VZV.BA

PREDNOSTI SOLARNIH LAMPI ZA VRT

blogslika

Ukoliko tražite način da ukrasite vrt i učinite ga privlačnijim, možda biste trebali razmotriti dodavanje vrtne lampe kako biste je učinili atraktivnijim i ugodnijim mjestom za boravak.

Uz praktične prednosti osvjetljenja vašeg vrta noću, dodaju stil i atmosferu. Solarne vrtne lampe su vrlo praktično rješenje za osvjetljenje vašeg vrta noćus neće vas koštati tuda, vremena i živaca, a njihova privlačna cijena će vas još više pridobiti.

Vrtna solarna lampa Lily

Odlična su alternativa tradicionalnoj rasvjetnoj rasvjeti i osim što u praksi imaju besplatnu prednost, imaju i jednostavnu i efikasnu izradu i postavljanje bilo gde u vašem vrtu. Pored toga, njih je lako održavati, jer koriste solarno umjesto električno, što znači da je svaka svjetiljka samostalna i služit će vam godinama bez ikakvih problema. Na ovaj način možete jednostavno integrirati solarne vrtne lampe u vašu postojeću vrtnu rasvjetu bez preopterećenja računa za ožičenje i struju.

SOLARNU LAMPU MOŽETE POSTAVITI GDJE GOD ŽELITE

Solarna ulična led lampa

U svakom vrtu postoje specifičnosti u izgledu i funkcionalnosti koje vas ponekad sprječavaju da ih uredite onako kako želite, na primjer zbog potrebe da se instalira struja, voda ili teški pristupačni dijelovi vrta. Takve karakteristike mogu ograničavati vaše mogućnosti u uređenju vrta a posebno se mogu odraziti na priključenje vrtne rasvjete.

Ovaj problem ima veoma jednostavno rješenje, a to je ugradnja solarnih vrtnih lampi. Možete ih postaviti bilo gdje, čak i na teško dostupnim mjestima na kojima je nemoguće položiti kablove i napajati električnom energijom. To vam omogućuje da osvjetljavate dijelove vrta na način koji je ranije bio nemoguć, a da pritom to izgleda estetski primamljivo.

Vrtna solarna lampa Lily

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVE

Sunce je prirodni izvor energije a solarne lampe koriste baš tu energiju. One su ekološki prihvatljivije, ne koriste električnu energiju koju generiraju ljudi, potpuno prirodan način osvjetljenja vašeg vrta uz dodatnu uštedu novca.

Ako ste svjesni važnosti brige o našem prirodnom okruženju i njegove zaštite u najvećoj mogućoj mjeri, ovo je još veći razlog da dodate baš solarne lampe u svoj vrt. One će raditi samostalno, korisno, bez povećanja računa za struju.

OSVJETLJENJE BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE

Vrtna solarna lampa Diamant

Svaka lampa ima ugrađeni solarni panel koji skuplja solarnu energiju i pretvara je u električnu, koja se potom sakuplja i skladišti u ugrađenu punjivu bateriju.

Zbog prirode sunčevog zračenja logično je da se proces punjenja događa tokom dana. KadA sunce zađe, fotoćelija automatski uključuje LED svjetla u solarnim vrtovima i isključuje ih kad sunce izlazi ujutro.

Budući da su LED svjetla nevjerojatno energetski efikasna, mogu dugo ostati u snopu. Obično solarna lampa može osigurati neprekidno osvjetljenje od 6 do 10 sati.

Velika prednost je što se ove solarne vrtne lampe samo podešavaju i odvajaju, što znači da im ne morate da ih napajate ili da morate brinuti o tome da li ćete ih uključiti ili isključiti. Sve što im treba je pristup direktnoj sunčevoj svjetlosti.

VELIKI IZBOR RAZLIČITIH SOLARNIH LAMPI, ZANIMLJIVOG DIZAJNA I RAZLIČITIH VELIČINA

Postoji ogroman broj solarnih vrtnih lampi.

Iako su neki modeli elegantniji od drugih, neki imaju jaču i svjetliju svjetlost od drugih. Postoji više varijacija koje omogućuju svima da odaberu rasvjetu u skladu sa svojim potrebama i željama.

Led lampa solarna flaša
Solarna lampa sijalica

Osvjetljenje je možda jedan od ključnih faktora koji treba uzeti u obzir pri odabiru solarnih vrtnih lampi i vrtne rasvjete uopšte.Vrtne lampe dolaze u različitim veličinama i stilovima, tako da morate imati jasnu predstavu o tome što želite prilagoditi dekoru svog vrta.

Vrtna solarna lampa viseća – efekat plamena

Imajte na umu da dizajn nekih modela utiče na snagu svjetla. Staklo same lampe je takođe vrlo važno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Navigacija