Plaćanje i dostava

Načini plaćanja

  • Plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja vaše narudžbe

Opcija plaćanja gotovinom prilikom preuzimanja vaše narudžbe (“pouzećem”) omogućuje da iznos koji ste dužni platiti podmirite prilikom same isporuke na navedenoj adresi. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku (iz bilo kojih razloga) na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ga kontaktira, i ukoliko je i primatelj u nemogućnosti da primi pošiljku, onda dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

  • Plaćanje po predračunu na transakcijski (bankovni) račun

Ukoliko izberete ovaj način plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Vašu uplatu nakon toga možete da izvršite poutem internet bankarstva/aplikacije ili putem banke, pošte, Western Uniona… Po zaprimljenoj uplati obrađujemo Vašu narudžbu, odnosno prema izvodima iz banke – u pravilu, sljedeći radni dan.

  • Kartično plaćanje (Maestro®, MasterCard®, Visa®, AmericanExpress®, Diners®)

Plaćanje na ovaj način može se ostvariti jedino putem Visa, Mastercard, Maestro, Diners, American Express karticama. Vaši podaci koji su navedeni putem naše stranice će biti zaštitećeni sa najsigurnijim načinima enkripcija i sigurnosti. Više o sigurnosti online kupovine možete pronaći na linku: Sigurnost online plaćanja.

  • Plaćanje putem PayPal-a

Online plaćanje za korisnike PayPal-a. PayPal je zasigurno jedan od najsigurnijih i najednostavnijih načina plaćanja putem interneta, a tome svjedoči i uvjerljivo najveći broj narudžbi koji uradi jedan sistem putem interneta, a da nije bankovni, kao i broj korisnika koji koristi ovaj sistem. Ako odaberete plaćanje putem sistema PayPal, VZV.ba vas preusmjerava na PayPal sistem iz sigurnosnih razloga. Više o PayPal-u možete pronaći na linku https://www.paypal.com/ba/webapps/mpp/home.

  • Plaćanje na rate putem EKI mikrokreditne fondacije

Od sada sve narudžbe preko 300,00 KM možete platiti na rate putem EKI mikrokreditne fondacije. Kupac podnosi zahtjev za express pozajmicu prilikom same narudžbe a ostatak iskomunicira korisnička služba firme Unaviva d.o.o. Nakon što dobijemo povratnu informaciju, odnonoso nakon što administracija u EKI mikrokreditnoj organizaciji da zeleno svijetlo za realizaciju pozajmice, organiziramo isporuku našem kupcu.

Načini dostave

Kupljeni artikli na našoj online prodavnici se dostavljaju putem brze pošte ExpressOne koja ravnomjerno pokriva cijeli teritorij Bosne i Hercegovine, pa čak i one najudaljenije dijelove naše zemlje. Prilikom slanja informacija o narudžbi koju želite izvršiti, automatizmom Vam se nudi najpovoljnija trenutna cijena za dostavu paketa kojeg naručujete. Također narudžbe mogu da sadrže i BESPLATNU DOSTAVU, što ćemo objasniti u daljnjem tekstu.

Besplatna dostava na adresu za webshop narudžbe sa ukupnim iznosom od minimalno 100,00KM. Za narudžbe/kupovine do 100,00KM, dostava na adresu se naplaćuje u iznosu od 7,00KM, ili u iznosu najniže jeftinije ili najjeftinije skuplje varijante za datu narudžbu.

Organiziranje dostave započinje:

  • primitkom uplate na žiro račun Unaviva d.o.o.
  • uspješnom autorizacijom kreditne kartice u web trgovini
  • potvrđenom webshop narudžbom sa odabirom plaćanja pouzećem

Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt. Ako se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi proizvode do kata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu. Dostava se obavlja na području cijele Bosne i Hercegovine.

Dostava se vrši putem vodeće dostavne službe ExpressOne, unutar 1-3 radna dana, na području BIH, osim za proizvode u čijoj je specifikaciji drugačije navedeno i/ili za koje je kupac posebno obaviješten o roku isporuke. *Subote i nedjelje se ne računaju u rok dostave.

Informacije o trenutnom statusu Vaše narudžbe dobivat ćete e-mailom od Unaviva d.o.o. . Dostavna služba će također mailom ili SMSom kontaktirati kupca oko detalja dostave narudžbe. Kako bi osigurali kvalitetniju komunikaciju između kupca i dostavljača, djelatnici web shopa dostavnim službama daju i telefonski broj koji je kupac naveo prilikom registracije/kupnje. Unaviva d.o.o. zadržava pravo promjene navedenih cijena dostave bez prethodne najave.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu isporučio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Sva druga eventualna oštećenja i nepravilnosti potrebno je javiti odmah nakon preuzimanja prije same upotrebe na mail adresu [email protected]. Roba je osigurana od gubitka i oštećenja u dostavi. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati račun/otpremnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Ako kupac, nakon što je roba poslana, u očekivanom vremenu ne primi robu ili obavijest o isporuci, ima pravo o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzelo traženje pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera, koje je isti vratio web shopu www.vzv.ba bez isporuke kupcu i sl.) Unaviva d.o.o. ne preuzima odgovornost na „prvi rizik“ i obvezuje se poslati zamjenski proizvod u najkraćem roku.

Ako želite doznati vrijeme dostave ili dogovoriti termin dostave kontaktirajte dostavnu službu na broj telefona 0800 22 437.

Brza i povoljna dostava

Dostava se vrši putem vodeće dostavne službe ExpressOne, unutar 1-3 radna dana, na području BIH, osim za proizvode u čijoj je specifikaciji drugačije navedeno i/ili za koje je kupac posebno obaviješten o roku isporuke. *Subote i nedjelje se ne računaju u rok dostave.

KOŠARICA

close