Donosimo 5 razloga zašto treba kupovati online - VZV.BA

Donosimo 5 razloga zašto treba kupovati online

blogslika

Sigurno se pitate „zašto bih kupovao/la online?“ – svega ima u prodavnicama, lakše mi je da kupujem kao i do sada, nesigurno je kupovati online, nemam garancije… Ako tako razmišljate sigurno nikada niste kupovali online! Međutim ovdje ste i to je dobar početni korak, a kada ste već tu pročitajte ovih 5 prednosti online kupovine.

Jeftino
Cijena je na domaćem tržištu u većini slučajeva odlučujući faktor pri kupovini, a online shop-ovi ukoliko žele da budu konkurentni moraju da kroz akcije koje organizuju ponude najbolju cijenu za kupce.

Ovo je era u kojoj su svi podaci dostupni i kupac lako može da se informiše gdje se najpovoljnije može nabaviti roba, tako da je cijena, uz kvalitet i podršku, nešto o čemu se vodi računa.

Komfornost
Dok surfate na kompjuteru, tabletu ili mobilnom telefonu, na lak način “iz fotelje” jednostavno popunite formular sa vašim podacima i sačekate da vam stigne proizvod. Nema redova u prodavnicama i višeminutnog (ili višesatnog) čekanja, nema napornog odlaska i dolaska, kao i transporta.

Brzina
U redu, naravno da nije podjednako brzo kao kada odete u prodavnicu, gdje odmah platite i preuzmete robu, ali prosječni rok za dostavu je svega 2 do 3 radna dana. Postoje e-shop-ovi koji daju mogućnost isporuke isti ili sljedeći dan. Ukoliko se roba čeka iz nekog specifičnog razloga dobar e-shop će uvijek na vrijeme obavijestiti kupca kako bi isplanirao svoje obaveze.

Dostupnost
Ne morate da idete u drugi grad ili udaljeno naselje da biste kupili ono što vam treba. Skoro da ne postoje granice za dostavu, gotovo svaka kurirska služba vrši isporuke po čitavoj BiH.

Maštovitost
Ako se jednom upustite u internet kupovinu, stalno ćete kupovati online, to vam garantujemo! Igrajte se, interesantno je tražiti nešto u internet prodavnici, upoređivati cijene, ubacivati i izbacivati iz korpe…

Imate jako puno mogućnosti – iznenadite dragu osobu poklonom, naručite nešto mjesec dana unaprijed, naručite nešto da vam stigne za rođendan ili godišnjicu ili drugi vama bitan datum.

Pročitali ste ovo? Šta čekate? Online kupovina je na klik od vas!

Navigacija